Ud og gå i det blå, billede tilsendt af en lykkelig Burmilla ejer

Misapotanien er et stamnavn, som er mere end 36 år gammelt. Dengang startede vi med Abyssinere, men kort tid efter skiftede vi over til Burmesere. Da disse katte var oppe i en moden alder, skulle vi ud og se os om efter en afløser. Her kom vi i kontakt med Birgit Nehammer, som nok er Danmarks største Burmeser og senere Burmilla opdrætter.

 

 

Dette var i 1995, kort efter at Burmilla racen blev godkendt som selvstændig racekat hos FIFE . Med anbefaling fra Birgit, tog min kone og jeg kontakt til Birgits ven Henrik Clemmensen, som havde netop den hunkat, vi var interesseret i.

Vores første Burmilla blev Marki Silver Soraya, og hun blev derefter grundstammen i Burmilla opdrættet Misapotanien.

Desværre måtte vi slippe Soraya i efteråret 2009, da var hun 15 år og hårdt ramt af kræft i hele kroppen. Så hun er nu overgået til de evige musemarker.

 

Efter de første udstillinger med Soraya blev vi mere og mere opsatte på at se, hvor langt Soraya kunne nå. Soraya sluttede sin udstillings karriere som International Champion, og blev mor til 3 dejlige kuld Burmilla killinger, som kunne føre udstillings karrieren videre.

 

Siden 1995 har vi anskaffet os flere Burmilla avlskatte, som har kunnet forny avlen, og som igennem tiden har opnået titlen SC ( Supreme Champion).
 

I 2002 blev der importeret en hunkat fra Australien (Hindmarsh Cattery). Avlsmæssigt kunne hun forny den danske genpol. Hindmarsh Silva Starlite som hun hedder blev mor til ikke mindre end 6 flotte kuld før hun i en aldre af 7 år gik på pension.

I sommeren 2008 blev der lavet et sidste kuld killinger med Starlite og en importeret hankat fra Canada (Horizon Pollux), det var All-Saint katteri i Karise som havde denne hankat, det blev 5 dejlige killinger 3 hunner og 2 hanner, helt ukendte linjer i Europa, en han blev hurtigt solgt til Holland, 2 hunner blev solgt til kæl.

Vi forsatte selv med 1 hun (Yasmin) og hendes bror (yazy), her er der virkelig noget nyt at arbejde med, de er kraftigt shaded og en del striber, så der skal laves en del nye krydsparringer for at komme tilbage til oprindelig fine resultat.

 

 

 

Derudover har vi importeret fra Tyskland - Norge -Tjekkiet og England, vi har en ny avlshun IC Gazzellas California Dreaming, som vil give helt nye linjer.

I dag består vores lille opdræt af 1 fertile avlshan IC, og 3 fertile hunkatte, hvoraf alle er IC og derover. Der bliver lavet ca. 2 kuld pr. år, og det er blevet til adskillige titler på diverse udstillinger, såsom BIV- Nom – BOB – BOX - BIS (både for voksne og kuld) , samt Topkatte placeringer.

Felicia er ny halvlinje i 3 generation


Se større billede

De fertile hankatte bor udendørs i egen bolig med varme. Det er indrettet med adskillige hylder i forskellige niveauer samt en forgård med klatrestammer og udsigts platforme. Hver bolig er på 10-15 m2.

De fertile hunkatte har adskillige klatrestativer og hylder indendørs i vores hus, samt adgang til en løbegård udendørs på 50 m2.  Dette mener vi er optimale forhold for deres ve og vel i dagligdagen. (Se billeder af vores hus)

 

Alle katte er checket for PKD – FIV – FeLV og er naturligvis negativ. Alle kattene bliver vaccineret mod kattesyge , influenza og Clamydophlia en gang pr. år, vi bruge vacciner Purevax RCPCh/FeLV og Rabisin Vet. Der er lavet DNA profil på de fleste. Alle er øremærket eller chippet og rabiesvaccineret og der er lavet Seralogisk blodtest af de fleste også.. Alle avlskatte er undersøgt for navlebrok og fundet negativ. 


Alle killinger sælges med en salgskontrakt, som har rimelige betingelser og opfylder FD's standardkontrakt.


 

Ring eller Mail for en uforpligtende snak om Burmilla racen

Ring  +45 42742590

Mail : misapo@adslhome.dk

Med venlig hilsen

Bent og Anni Aggersbøl